Bir Sayfa Seçin

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu gıdada kullanılabilecek 29 GDO’lu ürünün başvurusunu geri çekti ve topu Biyogüvenlik kuruluna attı!
TGDF 22 Ağustos’ta yaptığı açıklamayla 29 GDO’nun “tanımlanması için” Biyogüvenlik kuruluna yaptığı başvuruyu geri çektiğini duyurdu. Bu gelişmede gerek kamuoyu baskısı gerekse ünlü baklava üreticisi Güllüoğlu’nun YK başkanı Nadir Güllü’nün duyarlılık göstererek federasyondan istifa etmesi etkili oldu.

Lakin, Federasyon yaptığı açıklamada her ne kadar GDO’suz ürünü desteklediğini beyan etse de topu Biyogüvenlik Kuruluna attı ve konuyla ilgili “kamuoyunda yaşanan karmaşanın” giderilmesi için kurulu göreve davet etti.

Dikkat! Kamuoyunda GDO ile ilgili bir “karmaşa” yaşanmıyor, yapılan anketlerde halkın %87’si GDO’lu ürünleri evine sokmayacağını beyan etmekte. GDO’nun muhtemel tehlikeleri üzerine onlarca yazı yazıldı, haber yapıldı.

Daha önce 13 GDO’lu mısır ürününün ithaline izin vermiş olan ve bunu “bu ürünlerin gıda amaçlı değil sadece hayvan yemi olarak kullanılacağı” özrünü öne süren Biyogüvenlik kurulunu duyarlılığa davet ediyoruz. Ne hayvan ne de insan gıdasında GDO’lu ürün kullanılmasını istemiyoruz.

GDO’nun tehlikelerini anlatan yazı ve videolara şu adresten bakılabilir:
https://permakulturplatformu.org/?page_id=980