Bir Sayfa Seçin

Gıda Ormanı

PERMAKÜLTÜR YAZILARI

Bereketli bir orman sistemi oluşturmak için, bitki ve hayvanları işlevsel açıdan ahenkli bir etki yaratan “birlikler” [guilds] halinde bir araya getiririz. Ahenkli etkilerle kasıt, iki ya da daha fazla öğeyi bir araya getirdiğimizde, bunların tek başlarına veremeyecekleri, daha fazla üretim, daha az haşere ve yırtıcı hayvan sorunu, ya da toprak verimliliği gibi sonuçlar doğuran etkilerdir… (devamını oku … >>>)

Kendinizi etrafınızdaki hemen her şeyin yenebileceği bir ormanda hayal edin. Olgun ve olgunlaşmakta olan meyve ve yemiş ağaçları açık bir çatı oluşturmuş durumda, dikkatli bakıldığında birçok dalda dolgunlaşan meyveleri görülebilmekte –armutlar, elmalar, trabzon/japon hurmaları, cevizler ve kestaneler. Çatıdaki boşlukları dolduran çalılar ise yılın farklı zamanlarında ahududu, yaban mersini, kuşüzümü, fındık ve daha az bilinen meyveler, çiçekler ve yemişler vermekte… (devamını oku …>>>)

Permakulturun alt basliklarindan olan dogal tarim haliyle gundelik zamanimizin buyuk bir bolumunu aliyor. Cogu insan icin de genellikle boyle oldugundan permakultur konusulurken ister istemez cogunlukla tarimdan bahsedilmeye baslaniyor. Bu konuda genel permakultur kitaplarindan daha derine inen ve bircok sorumuza cevap veren bu kitabi… (devamını oku …>>>)

(Permakültür tarımıyla yeterli miktarda gıda üretilebilir mi sorusuna 1. elden deneyime dayalı bir cevap)

(Yenilebilir gıda türleri üzerine çok ayrıntılı bilgiler içeren site)

(Zorlu iklim şartlarına sahip bir bölgede yaşayan bir çiftin çok çeşitli bitkileri yetiştirme serüvenini anlatan ve ayrıntılı bilgiler içeren blog)

KONUYLA İLGİLİ DİĞER YAZILAR